Hållbara kläder i naturliga eller återvunna material, fri frakt över 1000 kr

Buy less, choose well, make it last.

Vivienne Westwood

CLEAN FASHION

Om vi slutar producera kläder idag så finns det fortfarande tillräckligt med textilier på planeten för att klä de närmaste sex generationerna: Alla dessa textilier måste tas om hand och återanvändas! Vår vision om ett hållbart modemärke föddes ur tanken på kvinnors liv och klimatets framtid och detta genomsyrar alla plagg vi tillverkar i dessa material.

Vår kollektion produceras "made to order", vilket innebär att plagget produceras först när kunden har lagt beställningen, och är dessutom baserat på kundens mått. 

Vi använder hållbart producerade tyger som linne, hampa, lyocell, ekologiskt odlad bomull, ull eller bambu. I vissa fall använder vi Deadstock-tyger: material som modeindustrin har kasserat. För det mesta använder vi återvunna tyger; gardiner, dukar etc. för att skapa våra unika "one of a kind"-plagg. Dessa plagg finns bara i ett eller ett fåtal exemplar.


MADE IN SWEDEN 

Vi tillverkar de flesta plaggen i vår ateljé på en liten gård i Uppland. Vi samarbetar även med nyanlända skräddare. På så sätt stöttar vi också den lokala ekonomin, förbättrar integrationen och minskar potentiellt vårt koldioxidavtryck genom att hålla produktionen närmare hemmet.ÅTERVINNING 

Textilt avfall är ett seriöst problem. Vi arbetar efter Zero Waste-principen och försöker skapa så lite avfall som möjligt under själva produktionen. Det avfall vi skapar återvinner vi. 

Genom att använda begagnade textilier har vi ett mycket lågt koldioxidavtryck. Och de tyger som vi köper nya, som linne och hampa, är kända för att använda väldigt lite vatten. För att jämföra: en bomullsskjorta tar 2700 liter vatten att tillverka, medan samma skjorta i linne bara använder 8 liter.


TANKAR FRÅN VÅR DESIGNER

"Hur jag hanterade min klimatångest".

Jag hade känt i flera år att något var fel med modebranschen, men jag ville fortfarande skapa kläder. Jag bestämde mig för att lämna branschen och börja gå min egen väg och ganska snart upptäckte jag att min klimatångest började läka.

Jag vill inte att kläder ska vara ytterligare en förbrukningsvara som hamnar på soptippen förr eller senare. Istället vill jag tillverka kläder som faktiskt passar, där kunderna själv får välja längd, passform och mått och som de lätt kan ta hand om år efter år, gjorda av hållbart framställda material.

Målet är att skapa ett plagg som kunden kommer att älska! Tidlös, lokal, Fairtrade och lätt att laga om något skulle gå sönder.

Sedan 2024 sitter jag även i styrelsen för Fashion Revolution Sweden och försöker påverka en förändring inom modevärlden. Tillsammans kan vi skapa en förändring i vårt konsumtionsbeteende.

Hållbara hälsningar från Hanna Westergren

MER OM HÅLLBARHET

Här hittar du mer info om varför vi behöver ändra hur vi konsumerar och hur våra val och vår medvetenhet kan bidra till en bättre framtid för klimatet, för våra barn och för våra plånböcker.

Slow Fashion- en vänligare väg till stil

Den mörka sidan av Fast Fashion- en reality-check

Hållbart mode i Uppsala

Hållbar garderob- hitta din personliga stil


stolt medlem

Sedan 2024 är vi med och bidrar i arbetet för ett cirkulärt Uppsala, RAORI Slow Fashion, hållbart mode i Uppsala.